ljj kleinschalige ruimtelijkheid kessel-lo (leuven)

Verbouwing met uitbreiding van een arbeiderswoning in de rij. (text + fullscreen)

1/ · © Maxime Delvaux

2/ · © Maxime Delvaux

3/ · © Maxime Delvaux

4/ · © Maxime Delvaux

5/ · © Maxime Delvaux

6/ · Het smalste huis in de rij · © Maxime Delvaux

1/ · grondplannen niv. +0 en +1

2/ · langse snede

ljj kleinschalige ruimtelijkheid kessel-lo (leuven)
Verbouwing met uitbreiding van een arbeiderswoning in de rij.

  • periode : 2014 - 2016
  • status : voltooid
  • opdrachtgever : particulier
  • oppervlakte : 130 m2



De bestaande smalle werkmanswoning werd te krap voor de jonge eigenaars met twee kinderen. Licht en ruimtelijkheid ontbraken. Een nieuw volume aan de achterzijde werd voorzien. Om de ruimtelijkheid en beschikbare breedte van de woning zo min mogelijk te beperken, werd de bergruimte voorzien langsheen de gemene muur in de achterbouw via een kastgeheel. Op de eerste verdieping werd een bijkomende slaapkamer gecreëerd. De nieuwe badkamer, in het centrum van de woning vormt onderdeel van de nachtcirculatie en van licht voorzien door een nieuwe opening in de vloer van de verdieping onder het hellend dak en bijkomende dakvlakramen.