vel stedelijk groen kessel-lo (leuven)

Inbreidingsproject met 5 nieuwbouwwoningen, gemeenschappelijke tuin en functies en openbaar fietspad. (text + fullscreen)

1/

2/

3/

4/ · axonometrie

5/ · maquettestudie van de voorgevel

1/ · inplantingsplan - bestaande toestand

2/ · grondplan niv. +0

3/ · grondplan niv. +1

4/ · voorgevel

5/ · dwarse snede

vel stedelijk groen kessel-lo (leuven)
Inbreidingsproject met 5 nieuwbouwwoningen, gemeenschappelijke tuin en functies en openbaar fietspad.

  • periode : 2016 - ....
  • status : uitvoering
  • opdrachtgever : particulier
  • oppervlakte : 936 m2Het project vormt een verdichtingsproject met woningen binnen een bouwblok en voorziet in vijf ééngezinswoningen met elk een private tuin, aangevuld met een collectieve groene speelruimte en een aantal collectieve functies, zoals een een moestuin en terras.

De woningen hebben een zuidoostelijk georiënteerde voortuin, waar zich ook de toegang tot de woning bevindt. Deze voortuin ligt wat verhoogd ten opzichte van de collectieve groene ruimte en wordt afgebakend door een laag muurtje, om zo voldoende privacy te krijgen in de woning en de voortuin, zonder evenwel het contact met en het overzicht over de collectieve groenruimte te verliezen. De zonnige voortuin met terras en de collectieve open ruimte vullen elkaar perfect aan - ouders kunnen bijvoorbeeld rustig een boek lezen op hun zonneterras zonder hun spelende kinderen uit het oog verliezen - en zullen dan ook maximaal gebruikt worden, waardoor de kans op ontmoeten en interactie tussen de bewoners zo groot mogelijk wordt. Er ontstaat zo een geleidelijke overgang van publieke naar private buitenruimtes.