1/ · © Maxime Delvaux
2/ · © Maxime Delvaux
3/ · © Maxime Delvaux
4/ · © Maxime Delvaux
5/ · © Maxime Delvaux
6/ · © Maxime Delvaux
7/ · © Maxime Delvaux
8/ · © Maxime Delvaux
9/
1/

Een statig herenhuis werd ongelukkig verbouwd voor een indeling in studio’s. Historische schouwen werden verwijderd, verlaagde plafonds geplaatst, alle ruimtelijkheid werd verborgen. Deze ingrepen richtten een onomkeerbare schade aan het gebouw aan. Dit project voor de inrichting van een appartement op de eerste verdieping van het herenhuis zet maximaal in op de revalorisatie van de resterende kwaliteiten.

De vroegere weinig-kwalitatieve toevoegingen werden waar mogelijk verwijderd of geïntegreerd in nieuwe elementen. Een meubel in multiplex structureert het appartement en herbergt de ondersteunende functies (badkamer, toilet, berging). Langs de achterzijde werd het bestaande niveauverschil tussen twee ruimtes verplaatst, waardoor de keuken en eetzone één verhoogde ruimte werden. De ramen in de achtergevel, die nu tot de vloer reiken, kunnen zo ingezet worden als kleine balkons.

Een grote wonde in het plafond, door de vroegere verwijdering van de schouw aan de voorzijde, werd slechts licht bijgewerkt en behouden als historisch relict. De houten kaders van de bestaande waardevolle ramen in de voorgevel werden behouden en voorzien van hoogrendementsbeglazing.

2/
3/ · grondplan appartement (niv. +1)
4/ · langse snede
5/ · voorgevel

Een statig herenhuis werd ongelukkig verbouwd voor een indeling in studio’s. Historische schouwen werden verwijderd, verlaagde plafonds geplaatst, alle ruimtelijkheid werd verborgen. Deze ingrepen richtten een onomkeerbare schade aan het gebouw aan. Dit project voor de inrichting van een appartement op de eerste verdieping van het herenhuis zet maximaal in op de revalorisatie van de resterende kwaliteiten.

De vroegere weinig-kwalitatieve toevoegingen werden waar mogelijk verwijderd of geïntegreerd in nieuwe elementen. Een meubel in multiplex structureert het appartement en herbergt de ondersteunende functies (badkamer, toilet, berging). Langs de achterzijde werd het bestaande niveauverschil tussen twee ruimtes verplaatst, waardoor de keuken en eetzone één verhoogde ruimte werden. De ramen in de achtergevel, die nu tot de vloer reiken, kunnen zo ingezet worden als kleine balkons.

Een grote wonde in het plafond, door de vroegere verwijdering van de schouw aan de voorzijde, werd slechts licht bijgewerkt en behouden als historisch relict. De houten kaders van de bestaande waardevolle ramen in de voorgevel werden behouden en voorzien van hoogrendementsbeglazing.