urbanity [ur-ban-i-tee]
 
from the Latin word: urbanitas
noun; plural ur·ban·i·ties.

 
1. the quality or character of life in a city or town;
2. refined, effortless beauty of manner, form, and style;
3. (of speech) delicacy, elegance or refinement of speech; wit, humor, pleasantry, raillery; trickery, knavery;
4. polished courtesy or politeness.

OFFICEU architects for urbanity is een ge├źngageerd Brussels ontwerpbureau voor gebouwde en open ruimte met een fundamenteel stedelijke ontwerpattitude. Door middel van een intelligente stedelijkheid - urbanity - willen we oplossingen aanreiken voor de complexe maatschappelijke uitdagingen binnen het veld van architectuur en stedenbouw.

We zoeken binnen de ruimtelijke, programmatische en economische randvoorwaarden naar onverwachte, maar steeds eenvoudige oplossingen, die een effici├źnt en duurzaam gebruik mogelijk maken.

maatschappelijke meerwaarde

Als architect dragen we een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. We willen daarom als ruimtelijk ontwerper een antwoord bieden op de groeiende maatschappelijke en ecologische uitdagingen waar we als mens mee geconfronteerd worden.

We zoeken in onze projecten naar een maatschappelijke relevantie. Geen spektakelarchitectuur die zichzelf voorop stelt, maar een weldoordachte ingreep met een zekere vanzelfsprekendheid.

intrinsieke duurzaamheid

In al onze projecten zoeken we naar een intrinsieke duurzaamheid, waarbij de juiste locatie en de omgang met de bestaande context de fundamenten zijn.

Een passieve, maar afgelegen vrijstaande woning, kan zo nooit duurzaam zijn, noch een betekenisvolle bijdrage leveren aan een kwalitatieve leefomgeving.

We beogen een toekomstgerichte omgang met de context, waarbij we de bestaande ruimtelijke kwaliteiten, met aandacht voor de betekenis van de plek, opnieuw inzetten en versterken in het nieuw verhaal.

menselijke beleving

De menselijke schaal mag niet uit het oog verloren worden. De gelaagdheid van de menselijke beleving - zowel fysiek als mentaal - en de zintuiglijke interactie met de verschillende binnen- en buitenruimtes, vormen een continue leidraad voor onze projecten.

We hanteren hierbij geen hermetische architectuurtaal, maar ontwerpen flexibele en interpreteerbare open en bebouwde ruimte.