pvk wonen als ruimtelijke belevenis kessel-lo (leuven)

Gelijkvloerse uitbreiding van een rijwoning. (text + fullscreen)

1/ · © Maxime Delvaux

2/ · © Maxime Delvaux

3/

4/

5/ · © Maxime Delvaux

6/ · © Maxime Delvaux

7/ · © Maxime Delvaux

8/

9/ · © Maxime Delvaux

1/ · grondplan niv. +0 - bestaande en nieuwe toestand

2/

3/

pvk wonen als ruimtelijke belevenis kessel-lo (leuven)
Gelijkvloerse uitbreiding van een rijwoning.

  • periode : 2016 - 2017
  • status : voltooid
  • opdrachtgever : particulier
  • oppervlakte : 30m2

Een jong gezin wenst de krappe gelijkvloerse verdieping met laag-kwalitatieve aanbouw van hun rijwoning te verbouwen, zodat een lichtrijke, speelse en ruimtelijke woonzone ontstaat.
Door een structureel spel van kolommen en een aantal kruisende houten balken ontstaan twee patio's, die de nieuwe gelijkvloerse aanbouw verdelen in verschillende zones, zonder een visuele barrière te vormen. Licht en lucht dringen binnen in de centrale eetruimte in het bestaande hoofdgebouw. Een breed schuifraam aan de de leefruimte sluit bij het openen de patio aan de tuinzijde af, zodat een nieuwe intieme ruimte ontstaat.
Het aangebouwde volume wordt zo een veelzijdige, veranderlijke ruimte met toch slechts een beperkte oppervlakte.