1/
2/
3/
4/
5/
6/
7/
8/
9/
10/
1/ · grondplan niv. +0 - nieuwe toestand

Dit ontwerp voor de renovatie en verbouwing van een herenhuis uit 1904 zet in op een maximaal behoud van de bestaande historische ruimtelijke kwaliteiten en waardevolle interieurelementen, zoals schouwen, moulures, deuren en lambriseringen.

Het laag kwalitatief gedeelte van de bestaande aanbouw, waarin zich de keuken en badkamer bevindt, wordt verwijderd. In de plaats van de gesloten en kleine ruimtes wordt op deze locatie een open en lichtovergoten wintertuin voorzien. De wintertuin is een dubbelhoge uitbreiding van de leefruimte die de verbinding maakt tussen de verschillende woonruimtes, licht brengt tot diep in de woning en het contact met de tuin overal voelbaar maakt.

In de dakverdieping wordt de master bedroom ingericht als een kleine penthouse, met panoramisch dakterras. Hier kan volop genoten worden van onbelemmerd en overvloedig zonlicht met een fantastisch uitzicht.

Aangezien de woning slechts over een kleine en ingesloten tuin beschikt, wordt in het project veel aandacht besteed aan het zicht op en contact met groen van overal in de woning, en de mogelijkheid om op verschillende plaatsen buiten te kunnen zitten. Een balkon aan de leefruimte, direct gelinkt aan de kleine stadstuin, weelderige planten in de wintertuin, een groendak bovenop de wintertuin, en een panoramisch dakterras.

2/
3/ · grondplan niv. +0 - bestaande
4/ · grondplan niv. +1 - nieuwe toestand
5/ · grondplan niv. +1 - bestaande
6/ · grondplan niv. +2 - nieuwe toestand
7/ · grondplan niv. +2 - bestaande
8/ · grondplan niv. +3 - nieuwe toestand
9/ · grondplan niv. +3 - bestaande
10/ · achtergevel - nieuwe toestand
11/ · achtergevel - bestaande
12/ · langse snede
13/ · langse snede door de traphal
14/ · voorgevel
15/ · gestapelde buitenruimtes
16/ · nieuwe elementen

Dit ontwerp voor de renovatie en verbouwing van een herenhuis uit 1904 zet in op een maximaal behoud van de bestaande historische ruimtelijke kwaliteiten en waardevolle interieurelementen, zoals schouwen, moulures, deuren en lambriseringen.

Het laag kwalitatief gedeelte van de bestaande aanbouw, waarin zich de keuken en badkamer bevindt, wordt verwijderd. In de plaats van de gesloten en kleine ruimtes wordt op deze locatie een open en lichtovergoten wintertuin voorzien. De wintertuin is een dubbelhoge uitbreiding van de leefruimte die de verbinding maakt tussen de verschillende woonruimtes, licht brengt tot diep in de woning en het contact met de tuin overal voelbaar maakt.

In de dakverdieping wordt de master bedroom ingericht als een kleine penthouse, met panoramisch dakterras. Hier kan volop genoten worden van onbelemmerd en overvloedig zonlicht met een fantastisch uitzicht.

Aangezien de woning slechts over een kleine en ingesloten tuin beschikt, wordt in het project veel aandacht besteed aan het zicht op en contact met groen van overal in de woning, en de mogelijkheid om op verschillende plaatsen buiten te kunnen zitten. Een balkon aan de leefruimte, direct gelinkt aan de kleine stadstuin, weelderige planten in de wintertuin, een groendak bovenop de wintertuin, en een panoramisch dakterras.