© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux

sep

Verbouwing met uitbreiding van een herenhuis uit het begin van de twintigste eeuw

Brussel kent een rijk spectrum historische burger- of herenhuizen. Ooit bedoeld als uithangbord voor de gegoede bourgeoisie, hebben deze gebouwen tegenwoordig nood aan een weldoordachte, doorgedreven actualisering, waar dit project een goed voorbeeld van is.

Kwalitatieve leefruimte en contact met de tuin waren de uitgangspunten voor dit ontwerp voor de verbouwing en uitbreiding van een herenhuis uit het begin van de twintigste eeuw.

Door de toevoeging van een houten glasvliesgevel aan de tuinzijde van de woning worden de verschillende woonruimtes onderling met elkaar in verbinding gebracht en worden er een aantal nieuwe woonruimtes toegevoegd, op verschillende plekken in de woning, elk met zijn eigen belevingswaarde. Het schept de mogelijkheid om op elk gewenst moment uit het eigenlijke bouwvolume te stappen in een ruimte die zowel binnenruimte is als buitenruimte waarbij het contact met de tuin op elke verdieping voelbaar is. Een verticaal landschap als woonbeleving.

  • locatie Brussel  ·  
  • opdrachtgever particulier  ·  
  • oppervlakte 164 m2  ·  
  • status voltooid  ·  
  • periode 2014 - 2016
  •   ·  stabiliteit Bart Bols
  •   ·  EPB Sunita Van Heers
plan -1 - +0
plan -1 - +0
achtergevel voor en na
achtergevel voor en na
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux

sep

Verbouwing met uitbreiding van een herenhuis uit het begin van de twintigste eeuw

Brussel kent een rijk spectrum historische burger- of herenhuizen. Ooit bedoeld als uithangbord voor de gegoede bourgeoisie, hebben deze gebouwen tegenwoordig nood aan een weldoordachte, doorgedreven actualisering, waar dit project een goed voorbeeld van is.

Kwalitatieve leefruimte en contact met de tuin waren de uitgangspunten voor dit ontwerp voor de verbouwing en uitbreiding van een herenhuis uit het begin van de twintigste eeuw.

Door de toevoeging van een houten glasvliesgevel aan de tuinzijde van de woning worden de verschillende woonruimtes onderling met elkaar in verbinding gebracht en worden er een aantal nieuwe woonruimtes toegevoegd, op verschillende plekken in de woning, elk met zijn eigen belevingswaarde. Het schept de mogelijkheid om op elk gewenst moment uit het eigenlijke bouwvolume te stappen in een ruimte die zowel binnenruimte is als buitenruimte waarbij het contact met de tuin op elke verdieping voelbaar is. Een verticaal landschap als woonbeleving.

  • locatie Brussel  ·  
  • opdrachtgever particulier  ·  
  • oppervlakte 164 m2  ·  
  • status voltooid  ·  
  • periode 2014 - 2016
  •   ·  stabiliteit Bart Bols
  •   ·  EPB Sunita Van Heers
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux
plan +1 - +2
plan +1 - +2
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux
© Maxime Delvaux