© move-tm
© move-tm

uit

Nieuwbouw appartementsgebouw op een complexe hoek

Een klein hoekperceel is gelegen aan de Uitbreidingstraat in Berchem, parallel aan de Binnensingel en de Ring, en vlakbij het station van Antwerpen-Berchem. Door de complexe spie-vorm van het perceel is het jarenlang onbebouwd gebleven, ondanks zijn perfecte ligging. Een flexibele planopbouw en een zo hoog mogelijk woonkwaliteit, met aangename binnen- en buitenruimtes zijn de ambities voor dit kleinschalig woonproject voor 4 à 5 woningen.

Verticale circulatie en technische schacht krijgen een zorgvuldig gekozen plek, waardoor een flexibele indeling van de woningen mogelijk is. Twee happen worden uit het grondplan genomen voor een optimale daglichttoetreding. De woning drapeert zich rondt deze vaste elementen, waardoor een boeiende ruimtelijkheid ontstaat.

Het grondplan van de appartementen is zo vormgegeven dat ze een zo groot mogelijke flexibiliteit in zich dragen. Dit zal een grotere mix aan bewoners aantrekken, doordat de woningen eenvoudig aan naar verschillende wensen kunnen ingericht worden. Daarnaast zal het gebouw zich in de toekomst ook eenvoudig kunnen aanpassen aan wisselende gebruikers of noden, waardoor het gebouw op zich ook duurzaam zal zijn.

De voorgevel is een zeer brede zuidgerichte gevel. Doordat ze uitkijkt over de Binnensingel is ze echter ook zeer lawaaierig. We kiezen er daarom voor om de leefruimtes hier te schakelen rond een afsluitbare loggia. De loggia is deels inpandig om een gevoel van privacy te creëren aan de drukke Singel, maar ook deels uitpandig om tegelijk een gevoel van openheid te krijgen.

  • locatie Antwerpen  ·  
  • opdrachtgever particulier  ·  
  • oppervlakte 484 m2  ·  
  • status vergunningsaanvraag  ·  
  • periode 2022 - ....
© move-tm
© move-tm
© move-tm
© move-tm
plan +3
plan +3

uit

Nieuwbouw appartementsgebouw op een complexe hoek

Een klein hoekperceel is gelegen aan de Uitbreidingstraat in Berchem, parallel aan de Binnensingel en de Ring, en vlakbij het station van Antwerpen-Berchem. Door de complexe spie-vorm van het perceel is het jarenlang onbebouwd gebleven, ondanks zijn perfecte ligging. Een flexibele planopbouw en een zo hoog mogelijk woonkwaliteit, met aangename binnen- en buitenruimtes zijn de ambities voor dit kleinschalig woonproject voor 4 à 5 woningen.

Verticale circulatie en technische schacht krijgen een zorgvuldig gekozen plek, waardoor een flexibele indeling van de woningen mogelijk is. Twee happen worden uit het grondplan genomen voor een optimale daglichttoetreding. De woning drapeert zich rondt deze vaste elementen, waardoor een boeiende ruimtelijkheid ontstaat.

Het grondplan van de appartementen is zo vormgegeven dat ze een zo groot mogelijke flexibiliteit in zich dragen. Dit zal een grotere mix aan bewoners aantrekken, doordat de woningen eenvoudig aan naar verschillende wensen kunnen ingericht worden. Daarnaast zal het gebouw zich in de toekomst ook eenvoudig kunnen aanpassen aan wisselende gebruikers of noden, waardoor het gebouw op zich ook duurzaam zal zijn.

De voorgevel is een zeer brede zuidgerichte gevel. Doordat ze uitkijkt over de Binnensingel is ze echter ook zeer lawaaierig. We kiezen er daarom voor om de leefruimtes hier te schakelen rond een afsluitbare loggia. De loggia is deels inpandig om een gevoel van privacy te creëren aan de drukke Singel, maar ook deels uitpandig om tegelijk een gevoel van openheid te krijgen.

  • locatie Antwerpen  ·  
  • opdrachtgever particulier  ·  
  • oppervlakte 484 m2  ·  
  • status vergunningsaanvraag  ·  
  • periode 2022 - ....
plan +4
plan +4