vlak zwevende sheds laken (brussel)

Verbouwing en uitbreiding van een rijwoning. (text + fullscreen)

1/

2/ · © Joey Van Kerckhove

3/ · © Joey Van Kerckhove

4/ · © Joey Van Kerckhove

1/ · grondplan niv.+0 - bestaande en nieuwe toestand

2/ · grondplan niv.+1 - bestaande en nieuwe toestand

3/ · grondplan niv.+2 - bestaande en nieuwe toestand

4/ · langse snede - bestaande toestand

5/ · langse snede - nieuwe toestand

6/ · achtergevel - bestaande en nieuwe toestand

7/ · bestaande toestand

8/ · nieuwe elementen

9/ · nieuwe toestand

vlak zwevende sheds laken (brussel)
Verbouwing en uitbreiding van een rijwoning.

  • periode : 2018 - ....
  • status : uitvoeringsontwerp
  • opdrachtgever : particulier
  • oppervlakte : 198 m2

Funky uitbreiding van een eengezinswoning

Een jong koppel met een passie voor koken en tuinieren, droomt van een keuken die een prominent deel uitmaakt van hun woning, en tegelijkertijd sterk verbonden is met de tuin. Dit in schril contrast met de bestaande, kleine en duistere keuken.

Hiertoe wordt de bestaande, laag-kwalitatieve aanbouw afgebroken en vervangen door een karaktervol en lichtrijk volume, gedefinieerd door een sheddak dat rust op een minimale staalstructuur waardoor het lijkt te zweven. De sheds zorgen daarbij voor een boeiende ruimtelijke ervaring en zorgen voor een aangenaam diffuus licht in de ruimte. De keuken ligt verdiept ten opzichte van de rest van de gelijkvloerse verdieping wat zorgt voor een intense relatie met de tuin en een onbelemmerd doorzicht naar de tuin vanuit de rest van de woning. Het nieuwe volume is losgetrokken van de rest van de woning, waardoor ook hier voldoende daglicht binnendringt, en een rechtstreekse verbinding naar de tuin mogelijk blijft.